مدارکی وجود دارد که نشان می دهد در حدود چهار هزرا سال قبل، ترشی به وجود آمده اما از ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در هند، خیار شور و ترشی وجود داشته است. ارسطو در خصوص اثر شفا بخشی ترشی رساله ای نوشته و ملکه کلئو پاترا از طرفداران خیار شور و ترشی بوده است.

ژولیوس سزار معتقد بوده است که ترشی حس شجاعت به انسان می دهد. به همین خاطر به سربازانش دستور می داد تا از ترشی استفاده کنند. ترشی توسط کریسف کلمب به قاره جدید (آمریکا) برده شد. در مورد تاریخچه ترشی در ایران هم باید گفت که قدمت ترشی در ایران به زمان قوم ماد بر می گردد، در حالی که از عمر ترشی صنعتی در ایران ۷۰ سال می گذرد.

چرا ترشی ؟
ترشی انداختن یا pickling یکی از روشهای نگهداری غذا مانند پخش، فریز کردن کنسرو کردن و پاستوریزه کردن و یا در نهایت استفاده از اشعه می باشد. در ترشی، PH محیط برای میکروب ها نا مساعد می شود و در این محیط دسترسی ماده غذایی به اکسیژن نیز از بین می رود و در نتیجه بسیاری از واکنشهای شیمیایی رخ نخواخند داد.

ارزش غذایی ترشی
ترشی ارزش غذایی پائینی دارد، زیرا از مواد اولیه ای درست شده که ارزش غذایی بالایی ندارند و این مواد در فرایند ترشی انداختن همان مقدار کم ویتامین هایی را که دارند را از دست می دهند و تنها مقداری آهن و منیزیم و املاحی از این دست در آنها باقی می ماند که خود اینها نیز به علت مصرف کم ترشی به مقدار کمی به بدن می رسند. پس از ترشی نباید انتظار داشت که تامین کننده انرژی و ویتامین ها باشدبلکه باید از ترشی به عنوان تنوع غذایی استفاده کرد.

آیا ترشی مضر است
بله برای افرادی که معده حساس نسبت به اسید دارند ترشی مضر است. ترشی بر خلاف باور عمومی تاثیری در لاغری فرد ندارد چه بسا در بعضی افراد ممکن است با تحریک اشتها موجب افزایش وزن هم بشود، این نکته را هم مد نظر بگیرید که ترشی هم ماده غذایی است و فاسد شدنی، ترشی را در مجاورت هوا ممکن است قارچ بزند پس نمی توان ترشی را چندین سال نگه داشت. از نکات مهم مصرف ترشی این است که می تواند به طور غیر مستقیم مصرف سس را کا هش دهد.




:: برچسب‌ها: تغذیه, ترشی
ن : دکتر فردا
ت : ۱۳٩۱/٦/٥
نظرات ()
 
جهت اطلاع از تنظیمات و ویــــرایش این قالب اینجا را کلیک کنید.

.:: کلیک کنید ::.