استفاده از نان های سفید مضرات جدی را به همراه خواهد داشت

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: استفاده ازنان های سفید مضرات جدی را به همراه خواهد داشت.

دکتر رسول دشتی در گفت وگو با خبرنگار وب دا اظهار داشت: گندم به علت امکان کشت در اکثر نقاط جهان و خواص منحصر بفرد تغذیه ای که منبع خوبی از ویتامین های تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، توکوفرول، آهن، روی، اسیدفولیک و ویتامین E است و کیفیت فوق العاده پروتیین گلوتن به عنوان مهم ترین غله در جهان شناخته شده است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ویتامین ها و املاح در لایه های بیرونی گندم هستند و بخش اعظم این مواد مغذی طی عملیات تولید آرد حذف خواهند شد در نتیجه از کیفیت تغذیه ای آرد کاسته می گردد در حالی که درکشورهای توسعه یافته عموماً ویتامین های گروه ب جهت بهبود ارزش تغذیه آرد به آن افزوده می شوند که به این عمل غنی سازی گفته می شود.

دکتر دشتی به نیاز روزانه انسان به فیبرموجود در نان اشاره کرد و ابراز داشت: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان فیبر مورد نیاز هر نفر در روز حداقل 30 گرم است تا از ابتلاﺀ به بیماری ها مصون بماند که 15 گرم آن بایستی از طریق نان های سبوس دار و 15 گرم بقیه از طریق مصرف سبزیجات، میوه جات و حبوبات تأمین شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در جریان سبوس گیری 6 درصد کلسیم، 77 درصد منیزیم، 78 درصد روی، 89 درصد کبالت، 98 درصد ویتامین TEو80 درصد ویتامین های ب1 ، ب3 وحدود75 درصد اسیدفولیک و مقادیر زیادی فیبر ازبین می رود که با این اقدامات و جدا شدن سبوس از گندم 85 درصد املاح معدنی گندم دور ریز می شود. /

 




:: برچسب‌ها: نان سفید
ن : دکتر فردا
ت : ۱۳٩۱/٥/۱
نظرات ()
 
جهت اطلاع از تنظیمات و ویــــرایش این قالب اینجا را کلیک کنید.

.:: کلیک کنید ::.